Menetrendadás

Az erőművek menetrendadási kötelezettsége azt jelenti, hogy előre kell jelezni az adott időegység alatt várható energiatermelést.

Menetrendadásban 4 éves tapasztalattal a hátunk mögött az ország egyik legnagyobb napelemes kiserőműveket tömörítő Menetrendcsoport felelőseként a piac meghatározó szereplői vagyunk. Ügyfeleinknek nem kell aggódni a pótdíjfizetési kötelezettség miatt!

Változások a menetrendezés szabályozásában

2020. április 1-jével bevezetésre kerül Magyarországon is az az Európai Unió tagállamaira vonatkozó rendelkezés, mely szerint minden áramtermelő maga felel az általa okozott, a rendszer teljes egészét érintő kiegyenlítetlenségért. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a jelenleg hatályos szabályozás helyébe - mely bónusz bevétellel ösztönözte a termelőket a minél pontosabb menetrendek készítésére - pótdíj kerül bevezetésre.


Változások a menetrendezésben

2020.04.01-től változik a menetrendezés elszámolása. A MAVIR felé leadott, a várható elektromosáram-termelésre vonatkozó előrejelzések elszámolására vonatkozó rendelkezések szigorodnak.

Ki fizeti a bírságot?

Látható, hogy a szolgáltató által kínált ár vizsgálata önmagában nem elégséges, a jó döntéshez elengedhetetlen a tőkeháttér, a tapasztalat és a szolgáltatásbiztonság előzetes feltérképezése.

A szolgáltató választás javasolt szempontjai

BIZTONSÁG

A szolgáltatást nyújtó informatikai háttér színvonala.

REG Zrt.

A menetrendező szoftver 2 helyszínen párhuzamosan fut 2-2 szerveren.

TAPASZTALAT

Az ’évtizedes’ tapasztalat gyanús: a szolgáltatás csak 2018. július 1. óta kötelező jelenlegi formájában.

REG Zrt.

2016 óta végez menetrendezést napelemes kiserőművekre.

PÉNZÜGYI STABILITÁS

A szolgáltató képes önerőből megfizetni a bírságot?

REG Zrt.

A 2019. évi nettó árbevétel meghaladta a 4 milliárd forintot.

RENDSZERMONITORING

A szolgáltató ismeri azt a rendszert, amelyhez kapcsolódóan menetrendezést végez?

A rendszermonitoringot végző eszközök birtokában a termelés várható alakulását a szolgáltató nem csak az időjárással kapcsolatos adatok mentén számítja.

REG Zrt.

Rendelkezik a napelempark folyamatos megfigyelését biztosító eszközökkel, így képes a technikai adatok mentén pontosítani a menetrendezési jelentéseket.

TELJES KÖRŰ ÜZEMELTETÉS

A szolgáltató képes biztosítani a napelempark optimális működését és így maximalizálni a menetrendezés pontosságát?

REG Zrt.

Sztenderdek mentén végzett szolgáltatási szint és szakembergárda minden feladattípusra.

PÉNZÜGYI TANÁCSADÁS

A megváltozott szabályokkal együtt járó kockázatnövekedés miatt a bankok kezdeményezhetik a hitelszerződések egyoldalú módosítását.

REG Zrt.

A pénzügyi szakértők segítenek ügyfeleik vonatkozó problémáinak kezelésében.

Menetrendezési szolgáltatás

Napi termelési
menetrend

Napon belüli
menetrendadás

Energiatermelési
terv

Teljes pótdíj
megfizetése

MEKH-adattári
feladatok

Rendszerfelügyelet

Szolgáltatások

Üzemeltetés egy egyedi, a napelemes kiserőművek felügyeletére fejlesztett, távelérést biztosító szoftver segítségével, 7/24-ben.

Évente két alkalommal, a tavaszi és őszi időszakban a teljes rendszer átvizsgálásra kerül. A karbantartást végző szakember elvégzi a gyártók és a telepítő cég által előírt esedékes vizsgálatokat, karbantartási munkálatokat. Cseréli, pótolja az elhasználódott feliratokat, táblákat, ellenőrzi a kerítés állapotát. A munkálatokról fényképeket, és jegyzőkönyvet készít.

Helyszíni javítás esetén szakképzett, tapasztalt szakembereink a hiba észlelésétől számított 24 órán belül megkezdik a hiba elhárítását.
A munkát napelem (maximum 5 db), inverter (maximum 3 db) és kisebb villamos, illetve szerkezeti szerelvények cseréje esetében 24 órán belül be is fejezik.

Kiegészítő szolgáltatások:

Munkatársunk elvégzi a környezet karbantartását, ügyelve a napelemes rendszer épségére. Ezzel megelőzi a napelemek beárnyékolását, valamint az egészségre káros növényzet irtásával biztosítja a vonatkozó jogszabályoknak történő megfelelést.

A biztonsági rendszert a megbízott szakcég emberei évente 2 alkalommal ellenőrzik, és elvégzik a megfelelő működéshez szükséges karbantartási munkálatokat. Ez tartalmaz teljes körül hardveres, szoftveres ellenőrzést, vegyszeres tisztítást, terheléses rendszertesztet, szoftverfrissítést.

A biztonsági rendszereket - riasztóközpontot és a kamerákat – bekötjük egy távfelügyeleti központtal és kivonuló szolgálattal is rendelkező vagyonvédelmi vállalkozáshoz. Riasztás esetén kameraképet ellenőriznek, felhívják az illetékes személyeket, és a lehető legrövidebb időn belül kiszállnak a helyszínre. Áramszünet esetén a szünetmentes berendezések lemerülését követően biztosítják a helyszínt a rendszer újraindításáig.

A szolgáltatás keretében segédkezünk egy speciális, a naperőművek üzemeltetéséhez illeszkedő biztosítási csomaghoz kapcsolódó adminisztrációban. A konstrukció a tulajdonost a vagyoni károkon túl az esetleges üzemszünet által okozott károktól is védi. A biztosítás az általunk javasolt, a biztosítókkal közösen kidolgozott limiteket tartalmazza. Az ügyfél igényei szerint ezek módosíthatók.

Kérje ajánlatunkat!

Figyelem! Minden mező kitöltése kötelező!